Van Heeckeren apartments

HANDIGE INFORMATIE

VERVOER OP AMELAND

Hoe ga jij Ameland ontdekken? Of je nu de fiets pakt, de bus óf in het vliegtuig stapt; het kan allemaal. Op deze pagina vind je alle handige informatie over fietsverhuur, taxi’s en de bustijden.

Fietsverhuur Nobel zit om de hoek bij Van Heeckeren Hotel! Daarnaast kun je via deze fietsverhuur ook een fiets huren en deze direct bij aankomst in de haven in gebruik nemen. De fietsverhuurder brengt je bagage bij ons. Super handig toch?

Een fiets huren kan ook via de receptie. Wandel gezellig langs, dan kun je meteen een fietsroute uitkiezen. We hebben er genoeg!

Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de haven naar de vier dorpen. Daarnaast kun je met lijn 1, 2 en 3 van dorp naar dorp reizen.

In de bussen op Ameland kun je reizen met je OV-chipkaart maar je kan ook een los kaartje kopen in de bus. Let wel op! Deze kan alleen met pin worden betaald.

Je kunt ook voorafgaand aan je reis een e-ticket kopen via arriva.nl/eticket of via de Arriva app. Wil je je OV-chipkaart opladen? Dit kan in de bus of bij Primera op Ameland.

Er zijn op Ameland 3 buslijnen:

  • Lijn 1 is de lijn tussen Hollum en Ballum en Nes en de veerboot naar Holwerd
  • Lijn 2 is de lijn tussen Buren en Nes en de veerboot naar Holwerd
  • Lijn 3 is de lijn tussen Hollum, Ballum, Nes (dorp) en de veerboot naar Holwerd, strand Nes en Buren

Tarieven in de winter 2023 (9 januari – 30 maart en 1 november – 7 janauri 2024)
Tarieven in de zomer 2023 (31 maart – 31 oktober)

Op Ameland hebben we twee taxibedrijven: Taxi de Boer en Cosi-Taxi . Waar je ook bent of naartoe wilt, de taxi staat altijd voor je klaar!

Oké, van dorp naar dorp reizen met het vliegtuig zit er niet in, maar Ameland ontdekken vanuit de lucht kan wél! Boek een rondvlucht via ameland-rondvluchten.nl

Van Heeckeren hotel op Ameland
EN | DE